Дакладна ведаю, што ў Менску шмат хто атрымлівае грашовыя даплаты, якіх у іншых гарадох і ня чулі. Чаму так? Чаму Вялейская жанчына атрымлівае менш грошай за нараджэньне дзіцяці за Менскую? Чаму медыкі Менскія больш аплатныя за Вялейскіх? Шмат яшчэ гэткіх чаму... Чаму Вялейскія дзеткі езьдзяць на розныя сяльгаспрацы-нарыхтоўкі, а Менскія ў гэты час набываюць веды ва ўтульных аўдыторыях???????? А пры паступленьні НАШЫМ ВЯЛЕЙСКІМ якраз і ня хопіць тых недавучаных-недаслуханых-недачытаных гадзінаў, а менскія будуць "разумныя"... Атрымліваецца - менчукі нажываюцца на ганебнай працы ДЗЯЦЕЙ ПРАВІНЦЫІ! Вось вам і сацыяльная справядлівасьць... Вядома ж - у сталіцы амаль ўсе дзеткі: міністраў-празідзентаў-начальнікаў-героя ў - куды ўжо дзецям "СЕЛЬПО"...
А што да менскіх дзяцей, то ім ня варта зайздросьціць. Яны дужа абмежаваныя. Ня ўсе, канешне, але многія. Сваім "раёнам", сваімі правіламі і паняткамі. Шмат хто зь іх далей сваёй Серабранкі ці Кунцаўшчыны нічога ня бачыў і бачыць ня хоча. І сьветапогляд адпаведны.
Ды і маленькія дзеткі амаль разам не гуляюць. Як мы, напрыклад, у хованкі розныя, вайнушкі і г.д. У іх адразу: "А мне тата такую машыну купіў!..."
Канешне, інфармацыйна-тэхнічнае развіццё мае перавагу. Аднак у мяне, напрыклад, у групе 36 чалавек, роўна палова з іх -- карэнныя менчукі. На бюджэт на конкурснай аснове толькі 2 зь іх залічаныя. І па пасьпяховасьці ўвогуле перамагаюць "правінцыялы". ;)
Я дык увогуле менчукоў шкадую. Нервовыя яны ўсе нейкія, агрэсіўна-дэпрэсіўныя. Кідаюцца на людзей з нагоды і без яе. :)
Паведамленне адрэдагавана 8 кастрычніка 2008 00:00. Рэдагавалася 1 раз(а)
Ясна - шкадаваць можна, але гэтыя дзеткі вырастаюць у дарослых ідыётаў і робяцца "пануючай клясай" на якіх арыентуецца ўлада (уважаемые жіцелі мінска)... Заробкі гэтым "дэпрэсыўным" чамусьці плацяцца падвойныя... Але тутака не пра тое... ЧАМУ людзі(?) ходзяць на працу за заробак 150-250 тыс. рублёў?????? Па логіцы - гэтыя павінны не на працу ісьці, а на барыкады... Ці зьявяцца калі барыкады? Бо СПРАВЯДЛІВАЙ аплаты працы наўрацьці дачакаемся...
"А што такое справядлівасьць?" Ну, гэта - калі бульбу калгасную капаюць і менскія дэпрэсыўныя і нашыя зачараваныя дзеткі... Калі "дабаўка да пэнсыі" дабаўляецца УСІМ пэнсыянерам, а ня толькі "абраным-сталічным"... Калі "на пампэрсы" атрымліваюць ня толькі менскія, але і матулі ў занядбанай "правінцыі"... Калі "альбо нічога - альбо усім..."
Справядліва - гэта калі ўсім пароўну? Я ня згодны!
Ну і чаму менскія пэсыянеры павінны атрымліваць даплаты звыш устаноўленай нормы??? Альбо чаму менскія дзеткі не капаюць БУЛЬБУ??? (Можна: ЧАМУ Вялейскія дзеткі капаюць бульбу - і ня вучацца!!! - цэлы месяц??? Па-мойму, гэта - несправядліва... Дарэчы, падаткі "падаходныя" прадпрымальнікі будуць плаціць большыя за астатніх - усе 12%, а прадпрымальнікі - 15%. СПРАВЯДЛІВА - КАЛІ ЎСІМ ПАРОЎНУ - якраз тутака так і трэба рабіць. А ўвогуле - бюджэтныя грошы павінны разьмяркоўвацца "СПРАВЯДЛІВА - КАЛІ ЎСІМ ПАРОЎНУ"
Усім пароўну - бальшавіцкі прынцып. Ці ўсім пароўну, ці ад усіх пароўну - гэтак не бывае. Нават калі 12 % для ўсіх - чалавек з даходам 1 000 000 заплоціць 120 000, а з даходам 2 000 000 - 240 000.
Наведвальнікі --
1
Узрост: --
З намі: 2 гады
Паведамленняў: 180
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 0
Атрымаў падазяк: 24
Папярэджанняў: 0
Прынамсі, гэта больш-менш справядліва, як і аўтаправілы, хаця некаторыя (круцейшыя) едуць і на чырвонае сьвятло... У ЗША, Еўропе за апошнія тры месяцы паліва патаньнела да 20%. Лагічна, бо нафта за гэты пэрыяд ледзь не ўдвая патаньнела: са 150 да 70-75 даляраў. А чаму ў нас не назіраецца ЛОГІКІ? Нейкі міністр сказаў: "Мы пока не рассматріваем этот вопрос..."
шчыра кажучы, мне шкада людзей, якія нарадзіліся і памруць у Менску. а наконт заробкаў, то нешта у іх ёсць даражэйшае, грамадскі транспарт напрыклад. тым больш яны павінны напэўна набываць нейкія лекі ад нерваў, бо сапраўды нейкія яны дзёрганыя....
Адмін --
Узрост: --
З намі: 2 гады 1 месяц
Паведамленняў: 218
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 15
Атрымаў падазяк: 10
Папярэджанняў: 0
Вынятка: Воля
шчыра кажучы, мне шкада людзей, якія нарадзіліся і памруць у Менску. а наконт заробкаў, то нешта у іх ёсць даражэйшае, грамадскі транспарт напрыклад. тым больш яны павінны напэўна набываць нейкія лекі ад нерваў, бо сапраўды нейкія яны дзёрганыя....
А мне не шкада, бо іх заўседы кормяць (бо сталіца), а ім усе мала. За аклад у 700 даляраў многія працаваць не хочуць. Зажаліся!