Адмін --
Узрост: --
З намі: 1 год 10 месяцаў
Паведамленняў: 527
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 48
Атрымаў падазяк: 14
Папярэджанняў: 0
Талкова! Асабліва спадабаліся выказванні Volychki пра тое, як вывучаюць "Каласы" у школе. Я прызнацца у школе гэты твор не чытаў нават, як усе чыталі. Мне былі не цікавы іх размовы пра тое што гаварыла Volychki. І там не многа часу аддавалася галоўнаму, як мне памятаецца. Хаця ў мяне была тады добрая настаўніца літаратуры.
Па-мойму, гэта задача школы - даць вучням веды беларускай, каб маглі гаварыць на ёй у побыце. Таксама ёсьць сёньня маладыя бацькі, што гадуюць сваіх дзяцей па-беларуску. Калі я першы раз бачыў беларускамоўных дзетак, шчыра зьдзіўляўся. Так, гэтыя людзі пачалі зь сябе.
Наведвальнікі --
1
З намі: 2 гады
Паведамленняў: 180
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 0
Атрымаў падазяк: 24
Калі, дасьць бог, на Беларусі паўстане нацыянальны ўрад - тады пытаньне вырашыцца без асаблівых цяжкасьцяў. Калі мова стане патрэбай дзяржавы, патрэбай грамадзтва - тады і школы (аўтаматычна) будуць выконваць сваю функцыю, як інстытут функцыянаваньня дзяржавы. На жаль, страчана шмат часу. Пры ўвядзеньні законам нормаў абавязковага валоданьня мовай чынавенства ўсіх узроўняў - попыт на беларускую ўзьняўся б мэнтам. Шыльды толькі на мове. Ўся рэкляма - на мове. Бюджэтныя газэты - на мове. Шмат інструмэнтаў ёсьць. Ня ўсе лагодныя, але лечаць ня толькі гіпнозам, часам патрэбен і хірург.
Paglyadzice yakoe staylenne y bol'shasti gramadstva da belaruskai movi- drygayakasnast',mova kalgasnikay. Geta symna, ale treba glyadzet' praydze y vochi. Yak geta zmyanit - TREBA RABIT' VISAKAYAKASNI MASTACKI PRADYKT,kab en biy lepshi za raseiski.Pa drygoe nam vel'mi nestae SVAIH NACIYANAL'NIH GEROIAY,lydzei aytaritet yakih y gramadstve biy bi byazmegni. A to ,shto ni citata to raseiskaya ,shto ne dzeyach gistarichni abo kyl'tyrni yzgadvaecca, iznoy raseiski,navat y asyarodzi svyadomih belarusay. NA CHYGIH GEROYAH PAVAGY i LUBOY DA SVAEI KYL'TYRI NE VIHAVAESH ......
Адмін --
З намі: 2 гады 1 месяц
Паведамленняў: 218
Рэпутацыя:
Падзякаваў: 15
Атрымаў падазяк: 10
Сёння па дарозе дамоў у электрычцы Менск - Маладзечна завязалася цэлая баталія на тэму "які "добры" ў нас прэзідэнт". Жанчына праходзіла прадавала "Народную волю". Справа зразумелая, погляды розныя... Больш сталыя жанчыны (гадоў па 60-70) пачалі абражваць жанчыну-прадаўца. Але знайшліся і тыя (гадоў па 40-45) хто на працягу ўсяго часу адстойвалі незалежную (чытай, апазіцыйную) пазіцыю, мол, паглядзіце, чым добрае жыццё? Колькі цягнулася дыскусія (хвілінаў 40), столькі можна было пачуць розных цікавых (і справядлівых) фактаў. Падтрымліваю прапанову абмежавання ўзросту галасавання на выбарах. Гадоў да 55. Далей - хопіць. Далей няхай галасуе моладзь. А ўвогуле, добра, што ў нашым народзе яшчэ ёсць людзі, каторыя гатовыя абараняць гонар нашага народа. А не так, як скажуць вышэй.
Так, карціна крыху мяняецца. У 1996-м мяне і яшчэ аднаго хлопца ледзь ня выкінулі з электрычкі - мы чыталі "Свабоду". З усяго вагону за нас адкрыта ніхто не ўступіўся. Толькі па вачах некаторых было відаць, што думкамі яны на нашым баку...
У 1996 г. ехаў у электрычцы Менск - Маладэчна, чытаў "Свабоду". Побач сядзеў пажылы дзядзька, каторы пасьля папрасіў у мяне пачытаць газэту. У размове са мной сказаў, што правільна, трэба, каб Беларусь была, але людзей, якія прымуць ідэю незалежнасьці, у нас малавата пакуль. Так што пэрспэктывы ня надта.
Я гэтым летам аднойчы ехаў ў электрычтцы і праглядаў выступ Пазняка на БТ 94 года. Праз нейкі час да мяне села жанчына гадоў прыкладна 55-60 дастала кнігу і пачала чытат'.Кніга была на беларускай мове і на малюнку былі Курапаты , людзі з бела-чырвонымі сцягамі...Каратей я працягнуў ёй свой PSP і спытаў -'' Пазнаеце ??? '' :)))) Што было далей трjeба бачыц'))))
Бабка так спужалася, што пахапала сваі торбы і паскабліла хуцен'ка ў іншы вагон :))))))))