Узрост: -- Крысоў: - Зарэгістраваны: 1 студзеня 2007 Паведамленняў: 248 Рэпутацыя: Падзякаваў: 37 Атрымаў падзяк: 14 Папярэджанняў: 0
ці адзначаў хто ўжо Купале (астранамічнае, каталіцкага Яна?), і хто як зьбіраецца адзначаць "папоўскае" (6-7). вось харошы агляд як адзначалі(-юць) Купалле : http://community.livejournal.com/by_ethn
на "папоўскае" ёсь две задумкі: 1) выйсьці ў народ з дудой, сьпевамі, танцамі, гульнямі. можна ад якога казьлінага мосьціка сьвечак па вадзе папускаць. таксама можна было б нарабіць шмат вянкоў, ды раздаваць дзяўчатам.
2) сабрацца асобнай купманіяяй, дзе небудзьт недалёка загародам, адсьвяткаваць "для сябе", асобна ад "плебса"
Узрост: -- Крысоў: - Зарэгістраваны: 1 студзеня 2007 Паведамленняў: 248 Рэпутацыя: Падзякаваў: 37 Атрымаў падзяк: 14 Папярэджанняў: 0
andros, толькі за. і сястрычку сваю бяры :) зараз галоўнае неяк вылавіць дудара, ды з ім перагаварыць. у любым выпадку трэба некалькі разоў загадзя сабрацца ды развучыць колькі скокаў ды сьпеваў.
калі адасаблівацца, дык трэба загадзя рыхтавацца - як мінімум вогнішча. таксама можна купальскую браму й кола зрабіць.
Узрост: -- Крысоў: - Зарэгістраваны: 25 лютага 2007 Паведамленняў: 162 Рэпутацыя: Падзякаваў: 8 Атрымаў падзяк: 10 Папярэджанняў: 1
Цытата: jakub
2) сабрацца асобнай купманіяяй, дзе небудзьт недалёка загародам, адсьвяткаваць "для сябе", асобна ад "плебса"
Правільна, так прасцей, адгарадзітца ад людзей стварыць анклаў у якой-небудзь Канадзе і жыць асобна ад Беларусі і ад народа што зараз і робе апазіцыя а як бы пайсці ў народ, святкаваць разам з народам, вучыць народ як трэба святкаваць, везці адукацыю. Ды яшчэ такая нагода, столькі людзей збярэтца пра такое толькі можна марыць а вы ставіце платы паміж сабой і людзьмі
Чым ты Якуб лепш таго "плебса"? І гэтыя людзі нешта кажуць пра Беларусь і беларусаў і збіраютца нешта ператварыць у краіне!? І што вы зробіце калі адгароджваіціся ад сваіх суайчыннікаў?
Цытата: Lesavik
Правільна, так прасцей
прасьцей - зьвесьці сваю дзейнась да графаманства ў інтэрнеце
для тых-хто-ў-танку - я асабіста за "хаджэніе ў народ" :), але вось дудар напрыклад адмоўна да гэтага адносіцца - мінулым разам дужа замінала ўсюдыісная папса з калонак, ды п'янае быдла. але лічу што трэба як найбольш спрычыніцца да агульнага Купалля, каб людзі адчувалі, што гэта сапраўды харошае сьвята, ня тое што якісь празьнік горада.
гэта увогуле цуд, што ў Вялейцы народ гэтак сьвяткуе Купалле - у іншых гарадох амаль нідзе такога няма.
Узрост: -- Крысоў: - Зарэгістраваны: 7 траўня 2007 Паведамленняў: 62 Рэпутацыя: Падзякаваў: 3 Атрымаў падзяк: 6 Папярэджанняў: 0
Я таксама не супраць выйсці ў народ, але для большасці людзей, здаецца, гэта свята- проста нагода напіцца і забыцца.Не вельмі прыемна за гэтым назіраць.А мне хочацца сапраўднага свята!!!
Узрост: -- Крысоў: - Зарэгістраваны: 13 студзеня 2007 Паведамленняў: 166 Рэпутацыя: Падзякаваў: 0 Атрымаў падзяк: 24 Папярэджанняў: 0
Цытата: Воля
А мне хочацца сапраўднага свята!!!
Воля - так! Лепш адгарадзіцца. Бо тыя, хто прыйшоў "на піва" (а гэткіх - ганебна-гібельная большасьць) - няхай хлябаюць піва і слухаюць "восточные танцы" у выкананьні заросіяна-белорусоф... А тыя, хто жадае Сьвята - ім лепш ня бачыць гэтага брутальнага электаральнага праздніка, не псаваць сабе сьвяточны настрой... Я - за Незалежнае ад быдларусаў Купальле.
так та яно так, але вось пра гэта трохі раней трэ было думаць. залежнась ужо ёсь - хацяб ад "папоўскай" даты сьвята. тыя хто хацеў адсьвяткаваць сапраўднае Купалле, гэта ўжо зрабілі - гл.спасылку зьверху. нам чакаць наступнага году і рыхтавацца. можна таксама іншых этнічных сьвятаў зладзіць.
тут жа ў нас унікальная сітуацыя - просты народ сьвяткуе сапраўды наскае этнічнае сьвята. то на мой цям трэба зрабіць так, каб яно як мага меней асацыяцыявалася з буханнем, а больш з традыцыямі продкаў. гэткі шанец лічы што раз у год надараецца.